精品一区二区免费在线观看_国产精品久久久久久av福利软件_97成人精品区在线播放_国内成人精品一区

精英家教網 > 高中英語 > 題目詳情

The greatest recent social changes have been in the lives of women. During the twentieth century there has been a remarkable shortening of the proportion of a woman's life spent in caring for children. A woman marrying at the end of the nineteenth century would probably have been in her middle twenties, and would be likely to have seven or eight children, of whom four or five lived till they were five years old. By the time the youngest was fifteen, the mother would have been in her early fifties and would expect to live a further twenty years, during which customs, opportunity and health made it unusual for her to get paid work. Today women marry younger and have fewer children. Usually a woman's youngest child will be fifteen when she is forty-five and can be expected to live another thirty-five years and is likely to take paid work until retirement at sixty. Even while she has the care of children, her work is lightened by household appliances and convenience foods.

This important change in women's life-pattern has only recently begun to have its full effect on women's economic position. Even a few years ago most girls left school at the first opportunity, and most of them took a full-time job. However, when they married, they usually left work at once and never returned to it. Today the school-leaving age is sixteen, many girls stay at school after that age, and though women tend to marry younger, more married women stay at work at least until shortly before their first child is born. Very many more afterwards return to full-or-part-time work. Such changes have led to a new relationship in marriage: with the husband accepting a greater share of the duties and satisfactions of family life, and with both husband and wife sharing more equally in providing the money, and running the home, according to the abilities and interests of each of them.

6. Which of the following is the topic of this passage?

A. The marriage of women: past and present.

B. Women and their jobs.

C. The social changes in the lives of women.

D. Women's role in family life.

7. At the beginning of the twentieth century, the amount of time the women spent taking care of children ________.

A. was shorter than in previous centuries

B. was longer than in previous centuries

C. was considered to be surprisingly long

D. accounted for a great part of their lives

8. One reason why the woman of today may take a job is that she ________.

A. is younger when her children are old enough to look after themselves

B. does not like children herself

C. need not worry about food for her children

D. can retire from family responsibilities when she reaches sixty

9. According to the passage, it is now quite usual for women to ________.

A. stay at home after leaving school

B. marry men younger than themselves

C. start working again later in life

D. marry while still at school

10. What can be inferred from the last sentence?

A. The husband tends to share greater share of duties of family life.

B. In the past, the husband used to provide money for the family while the wife ran the home.

C. The wife does not have her own abilities and interests.

D. Both the husband and the wife should be satisfied with their family life.

6. 解析:選C。通讀全文可知,文章主要圍繞著“婦女生活的社會變化”展開的,故選C。   

7. 解析:選A。由文章第一段第二句可知,在二十世紀,婦女照看孩子的時間已有相當明顯的縮減。A項內容與此句相符,故選A。

8. 解析:選A。由文意可知,如今婦女的狀況是最小孩子15歲,母親剛45歲,可望再活35年,且有可能在60歲退休前得到一份有償工作。故A項正確,指母親仍較年輕。

9. 解析:選C。文章第二段提到婦女生活模式的變化對其經濟地位的影響,也提到當今婦女婚后,至少在第一個孩子出生前仍工作。然后談到“之后,婦女又返回全日或半日工作當中”。所以C項正確。

10. 解析:選B。由文章最后一句可知,這些變化帶來了新的婚姻關系:丈夫分擔更多的家庭責任,分享更大的家庭生活滿足感。夫妻按各自興趣更平等地分擔賺錢、持家的義務。其含義即,以前,夫妻的責任分配與現在不同,丈夫主要賺錢,妻子主要持家,故選B。

練習冊系列答案
相關習題

科目:高中英語 來源:2014屆遼寧朝陽柳城高級中學高二下學期期中考試英語試卷(解析版) 題型:信息匹配

根據短文內容,從短文后的選項中選出能填入空白出的最佳選項.選項中有兩項為多余選項.

Is there anything more important than health? I don’t think so.“Health is the greatest wealth,” wise people say. __1___

If you have a headache, toothache, backache, or bad pain in the stomach, if you complain of a bad cough, or if you suffer from high or low blood pressure, I think you go to the doctor.

The doctor will examine your throat, test your blood pressure, take your temperature, sound your heart and lungs, check your teeth or have your chest X-rayed. __2___The only thing you have to do is to follow his advice.

__3___

An old gentleman came to see the doctor.The man was very ill.He told the doctor about his weakness, memory loss and serious problems with his heart and lungs.The doctor examined him and said there was no medicine for his disease.He told his patient to go to a quiet place for a month and have a good rest.__4__In other words, the doctor advised him to follow the rule: “Eat at pleasure, drink with measure and enjoy life as it is.” The doctor also said that if the man wanted to be well again, he shouldn’t smoke more than one cigarette a day.

A month later the gentleman came into the doctor’s office.__5__He thanked the doctor and said that he had never felt a healthier man.

“But you know, doctor,” he said, “it’s not easy to begin smoking at my age”

A.He also advised him to eat a lot of meat, drink two glasses of red wine every day and take long walks.

B.You can’t be good at your studies or work well when you are ill.

C.After that he will advise some treatment or some medicine.

D.All these will cost a lot of money.

E.He looked cheerful and happy.

F.He was more worried about his illness.

G.Speaking about doctor’s advice, I can’t help telling you a funny story.

 

查看答案和解析>>

科目:高中英語 來源:2012-2013學年河北省高三上學期期中考試英語試卷(解析版) 題型:閱讀理解

One warm May day, two eighteen – year – old students from San Francisco State College decided to cool off with a swim at Bakers’ Beach. The two students were named Robert Kogler and Shirley O’Neill. They headed out to sea for a distance of 50 metres. Robert was in front.

         “Suddenly, I heard him scream,” Shirley recalls. “I looked round and saw this great grey thing going up in the air. The water seemed to be alive.”Robert screamed again. “It’s a shark! Get out of here!”

         An eye – witness, Army Sergeant Leo P. Day was on guard at the nearby army post. He saw exactly what happened next. “I could see this boy struggling with the shark in the water,” he said. “The sea was red with blood. He was shouting and signalling someone to go back, go back. Then I saw the girl. She was swimming towards him. She completely ignored his warning.”Shirley reached Robert, and tried to take his hand.“When I pulled, all I could see was his arm, handing by a thread,” she said.

         So she put her arm about Robert’s back, and started to swim towards the shore. She kept praying “Don't’ let it attack again!” That journey to the shore seemed to last for hours. At last, as they neared the shore, a fisherman threw them a line, and pulled them both the rest of the way.The young man had lost a lot of blood, and died two and a half hours later, From the teeth marks, experts identified the attacker as a Great White Shark.For what Sergeant Day called “the greatest exhibition of bravery I have ever seen,” the President of the US gave Shirley a medal for bravery.

1.When Albert was attacked by a shark Shirley        

         A.was swimming in the sea

    B.was watching him on the shore

         C.was on guard at the nearby army post

         D.was shouting and struggling with a shark, too

2.Choose the right time order of the following events in the story.

         a. Army Sergeant saw the girl swimming to the boy.

b. Shirley saw a great grey thing.

         c. They headed out to sea.

d. Robert died.

e. A fisherman threw them a line.

         f. He saw a boy struggling with a shark.

         A.b,c,e,d,f,a                    B.c,a,f,d,e,b                    C.b,c,f,a,d,e                    D.c,b,f,a,e, d

3.We can learn from the passage that         

         A.the two students were brave and considerate

         B.the fisherman was adventurous and helpful

         C.the experts didn’t do much research on sharks

         D.the Sergeant cared too much about his own life

 

查看答案和解析>>

科目:高中英語 來源:2012-2013學年四川省高三10月月考英語試卷(解析版) 題型:閱讀理解

Imagine,one day,getting out of bed in Beijing and being at your office in Shanghai in only a couple of hours,and then,after a full day of work,going back home to Beijing and having dinner there.

Sounds unusual,doesn't it? But it's not that unrealistic,with the development of China’s high—speed railway system.And that’s not a11.China has an even greater high—speed railway plan—to connect the country with Southeast Asia,and eventually Eastern Europe.

China is negotiating to extend its own high·-speed railway network to up to 17 countries in 1 0 to 15 years,eventually reaching London and Singapore.

China has proposed three such projects.The first would possibly connect Kunming with

Singapore via Vietnam and Malaysia.Another could start in Urumqi and go through Kazakhstan and Uzbekistan,and possibly to Germany.The third would start in the northeast and go north through Russia and then into Western Europe.

If China’s plan for the high-speed railway goes forward,people could zip over from London to Beijing in under two days.

The new system would still follow China’s high—speed railway standard.And the trains would be able to go 346 kilometers an hour,almost as fast as some airplanes.

    China’s bullet train(高速客車),the one connecting Wuhan to Guangzhou,already has the

 World’s fastest average speed.It covers 1,069 kilometers in about three hours.

Of course,there are some technical challenges to overcome.There are so many issues that need to be settled,such as safety,rail gauge(軌距),maintenance of railway tracks.So,it’s important to pay attention to every detail.

But the key issue is really money.China is already spending hundreds of billions of yuan on

domestic railway expansion.

China prefers that the other countries pay in natural resources rather than with capital

investment.Resources from those countries could stream into China to sustain development.

It’11 be a win-win project. For other countries,the railway network will definitely create more opportunities for business,tourism and so on,not to mention the better communication among those countries.

For China,such a project would not only connect it with the rest of Asia and bring some much-needed resources,but would also help develop China’s far west.We foresee that in the coming decades,millions of people will migrate to the western regions,where the land is empty and resources unused.With high-speed trains,people will set up factories and business centers in the west once and for a11.And they’11 trade with Central Asian and Eastern European countries.

1.China’s new high-speed railway plan will be a win-win project because     

  A.China will get much-needed resources and develop its western regions

  B.China and the countries involved will benefit from the project in various ways

  C.China will develop its railway system and communication with other countries

  D.the foreign countries involved will develop their railway transportation,business and tourism

2.According to the passage,the greatest challenge to the new high-speed railway plan is     

  A.technical issues                     

B.safety of the system  C.financial problems                   

D.maintenance of railway tracks

3.Which of the following words best describes the author’s attitude towards China’s high-speed

   railway plan?

  A.Critical.        B.Reserved.      C.Doubtful         D. Positive.

4.Which of the following might be the best title for the passage?

  A.New Railway Standards               

B.Big Railway Dreams

  C.High—speed Bullet Trains             

D.International Railway Network

 

查看答案和解析>>

科目:高中英語 來源:2014屆內蒙古高一下學期期末考試英語試卷(解析版) 題型:信息匹配

根據短文內容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多余選項。

Is there anything more important than health? I don’t think so.“  1  ” wise people say. You can’t be good at your studies or work well when you are ill. If you have a headache, toothache, backache, earache or bad pain in the stomach, if you complain of a bad cough, if you run a high temperature and have a bad cold, or if you suffer from high or low blood pressure  2   The doctor will examine your throat, feel your pulse, test your blood pressure, take your temperature, sound your heart and lungs, test your eyes, check your teeth or have your chest X-rayed. After that he will advise some treatment, or some medicine.  3  Speaking about doctor’s advice, I can’t help telling you a funny story.

An old gentleman came to see the doctor. The man was very ill. He told the doctor about his weakness, memory loss and serious problems with his heart and lungs. The doctor examined him and said there was no medicine for his disease. He told his patient to go to a quiet place for a month and have a good-rest. He also advised him to eat a lot of meat, drink two glasses of red wine every day and take long walks.   4   : “Eat at pleasure, drink with measure and enjoy life as it is.” The doctor also said that if the man wanted to be well again, he should not smoke more than one cigarette a day.

  5    He looked cheerful and happy. He thanked the doctor and said that he had never felt a healthier man.“But you know, doctor,” he said, “it’s not easy to begin smoking at my age.”

A. A month later the gentleman came into the doctor’s office.

B. I think you should go to the doctor.

C. In other words, the doctor advised him to follow the rule.

D. Work comes first.

E. Health is the greatest wealth.

F. It is a pleasure for the doctor to give you some advice.

G. The only thing you have to do is to follow his advice.

 

查看答案和解析>>

科目:高中英語 來源:2014屆廣東雷州一中徐聞中學高一下學期第二次聯考英語試卷(解析版) 題型:閱讀理解

Some people argue that the pressures on international sportsmen and sportswomen kill the essence(本質) of sport-seeking for personal excellence. Children kick a football around for fun. When they get older and play for local school teams, they become competitive but they still enjoy playing. A single person’s representing his country cannot afford to think about enjoying himself; he has to think only about winning. He is responsible for an entire nation’s hopes, dreams and fame.

A good example is the football World Cup. Football is the world’s most important sport. It is even more important now that the United States is seriously taking it up. Winning the World Cup is perhaps the greatest of international sporting success. Mention “Argentina” to someone and the chances are that he’ll think of football. In a sense, winning the World Cup “put Argentina on the map”.

Sports fans and supporters get quite irrational(失去理性的) about the World Cup. People in England felt that their country was somehow important after they won in 1996. Last year thousands of Scots sold their cars, and even their houses and spent all their money traveling to Argentina where the finals were played.

So am I arguing that international competition kills the idea of sports? Certainly not! Do the Argentineans really believe that because eleven of their men proved that most skillful at football, their nation is in every way better than all others? Not really. But it’s known that you won, and that in one way at least your country is best.

1.What is the writer’s main purpose in the passage?

A.To explain the role of sport

B.To compare Scotland with Argentina

C.To show that Argentina is better than all others.

D.To prove that football is the world’s most important sport.

2.According to the passage, Argentina is world famous because of its ____.

A. clear position on the map

B. successes in the football World Cup

C. excellence at all important sports

D.large number of sports fans and supporters

3.According to the passage, if a sportsman thinks about winning, he will ____.

A.be irrational

B.be successful

C.fail to succeed

D.lose enjoyment

4.What is the writer’s attitude towards international games?

A.Nations that meet on football are unlikely to meet on a battle field.

B.Nations that win in international games prove best on the sports field at least.

C.Nations that win the football World Cup are considered as best in all ways.

D.Nations that give much attention to international competitions are world-famous in many ways.

5. From this passage, we can infer that ____.

A.We should learn from England

B.We should play football only for fun, not for fame

C.We should learn from Argentina

D.We should give chances for other countries to win the World Cup

 

查看答案和解析>>

同步練習冊答案
精品一区二区免费在线观看_国产精品久久久久久av福利软件_97成人精品区在线播放_国内成人精品一区
水野朝阳av一区二区三区| 亚洲精选在线视频| 一区二区三区四区av| 日本黄色一区二区| 亚洲国产一区视频| 在线电影一区二区三区| 看电视剧不卡顿的网站| 精品国产麻豆免费人成网站| 激情丁香综合五月| 欧美国产欧美亚州国产日韩mv天天看完整| 国产九九视频一区二区三区| 国产欧美一区视频| 蜜臀99久久精品久久久久久软件| 日韩欧美亚洲国产另类 | 一区二区中文字幕在线| 91成人国产精品| 日本欧美加勒比视频| 久久综合色鬼综合色| av在线不卡电影| 亚洲午夜激情网页| 91免费看片在线观看| 性欧美大战久久久久久久久| 日韩三级免费观看| 高清不卡一二三区| 一区二区三区资源| 日韩欧美一级在线播放| 处破女av一区二区| 亚洲在线一区二区三区| 日韩欧美成人一区| 成人一道本在线| 亚洲成a人v欧美综合天堂下载| 91丨porny丨最新| 日韩成人精品在线观看| 欧美激情一区二区在线| 欧美性高清videossexo| 久久超碰97中文字幕| 国产精品久久网站| 7777女厕盗摄久久久| 国产凹凸在线观看一区二区| 亚洲一区二区三区小说| 日韩精品一区在线观看| 麻豆精品国产传媒mv男同 | 中文字幕亚洲一区二区av在线| 欧美亚洲动漫制服丝袜| 精品在线播放午夜| 亚洲精品欧美激情| 精品动漫一区二区三区在线观看| 99久久精品一区| 蜜臀久久99精品久久久久宅男| 中文子幕无线码一区tr| 国产精品77777| 亚洲一二三四区不卡| 久久精品亚洲精品国产欧美 | 国产精品一区专区| 亚洲第一在线综合网站| 国产片一区二区三区| 欧美日韩成人综合在线一区二区| 偷拍一区二区三区四区| 欧美激情综合五月色丁香小说| 欧美日韩中字一区| 波多野结衣中文字幕一区二区三区| 日韩激情一二三区| 自拍偷拍国产亚洲| 欧美精品一区二区三区在线| 精品视频一区三区九区| 成人毛片视频在线观看| 男女激情视频一区| 一区二区三区欧美视频| 国产调教视频一区| 日韩一区二区电影在线| 日本大香伊一区二区三区| 国产乱码精品1区2区3区| 国产高清一区日本| 亚洲午夜精品久久久久久久久| 久久精品夜色噜噜亚洲a∨| 91精品婷婷国产综合久久竹菊| av成人动漫在线观看| 国产在线播放一区| 日本在线不卡一区| 亚洲精品国产第一综合99久久 | 久久综合九色综合欧美亚洲| 欧美日本一区二区三区四区 | 成人h动漫精品一区二| 激情伊人五月天久久综合| 午夜不卡av在线| 亚洲精品免费在线播放| 国产精品久线在线观看| 久久免费电影网| 欧美岛国在线观看| 国产激情精品久久久第一区二区 | 亚洲aⅴ怡春院| 亚洲精品伦理在线| 中文字幕亚洲电影| 欧美精品久久99久久在免费线| 91丨porny丨中文| 99精品一区二区三区| 福利电影一区二区三区| 国产一区二区0| 不卡的av中国片| 国产欧美一区二区三区在线看蜜臀| 欧美一区国产二区| 国产风韵犹存在线视精品| 视频一区视频二区中文| 亚洲综合激情另类小说区| 国产精品盗摄一区二区三区| 国产精品无遮挡| 国产日韩欧美亚洲| 国产欧美一区二区精品性| 久久久久成人黄色影片| 欧美精品一区二| 精品区一区二区| 欧美大胆一级视频| 精品入口麻豆88视频| 97久久超碰国产精品电影| 不卡欧美aaaaa| 成人aaaa免费全部观看| 99国产欧美另类久久久精品| 9久草视频在线视频精品| 99久久免费精品高清特色大片| heyzo一本久久综合| 成人高清免费观看| 99久久精品免费看国产免费软件| 波多野结衣中文字幕一区二区三区 | 国产美女视频91| 国产福利一区二区三区视频| 国产jizzjizz一区二区| 成人精品小蝌蚪| va亚洲va日韩不卡在线观看| 26uuu精品一区二区三区四区在线| 粉嫩av亚洲一区二区图片| 免费成人av资源网| 日本不卡一二三区黄网| 久久国产精品无码网站| 国内精品视频一区二区三区八戒| 久久av老司机精品网站导航| 久久国产精品色| 国产精品一品视频| 成人黄色小视频在线观看| 99免费精品在线| 一本到一区二区三区| 欧美午夜电影在线播放| 欧美丰满美乳xxx高潮www| 欧美不卡一二三| 欧美—级在线免费片| 亚洲视频狠狠干| 亚洲一区二区三区美女| 日本伊人色综合网| 国产一区二区在线看| 成人18视频在线播放| 91国产精品成人| 欧美一区午夜视频在线观看| 久久女同性恋中文字幕| 国产精品久久久久9999吃药| 亚洲激情av在线| 美女一区二区视频| 粉嫩13p一区二区三区| 欧美影视一区二区三区| 精品人在线二区三区| 国产精品国产自产拍在线| 亚洲国产成人91porn| 久久99国产精品久久99果冻传媒| 福利一区福利二区| 欧美午夜在线一二页| 2023国产精品| 亚洲黄色尤物视频| 中文字幕在线视频一区| 亚洲a一区二区| 国产一区二区三区国产| 色悠悠久久综合| 日韩一区二区中文字幕| 国产精品日产欧美久久久久| 久久精品一二三| 亚洲午夜电影网| 国产精品一区二区三区四区| 91国产精品成人| 久久精品综合网| 婷婷一区二区三区| 国产ts人妖一区二区| 欧美日韩精品一区视频| 国产日韩欧美电影| 午夜欧美视频在线观看| 成人免费高清在线| 91精品国产91久久综合桃花| 自拍偷自拍亚洲精品播放| 麻豆精品在线视频| 色综合天天天天做夜夜夜夜做| 欧美大片一区二区| 亚洲欧美另类图片小说| 九色|91porny| 在线观看国产91| 国产欧美精品一区| 日韩一区欧美二区| 91女人视频在线观看| 久久一区二区三区四区| 性感美女极品91精品| a4yy欧美一区二区三区| 久久综合av免费| 日韩精品一卡二卡三卡四卡无卡| 99久久99久久综合| 久久女同精品一区二区|